SKP_24 – Ny værelsesfløj giver plads til opholdsareal

By 23. februar 2018Projekter

Ombygning af 60’er villa i ét plan. Huset er opført med tidstypiske arkitektoniske træk, deriblandt symmetrisk saddeltag, røde teglfacader, pistolgang og forholdsvist små værelser. Udgangspunktet for ombygningen har været at skabe tre nye børneværelser, et ekstra badeværelse og samtidigt skaffe mere plads i opholdsrummene.

Boligen udvides mod øst med en værelsesfløj der danner ryg mod en offentlig sti, så der i vinklen mellem de to bygningskroppe opstår en stor syd-/vestvendt terrasse. Den nye tilbygning udgør samlet 60m², indeholdende tre nye børneværelser, der alle etableres med orientering og direkte adgang til den nyanlagte terrasse. Midt på forbindelsesgangen i børnefløjen etableres en fælles siddeniche til ophold, fordybelse og leg. Denne funktion aktiverer gangen og indbyder til fællesskab børnene imellem. Ligeledes opstår der i overgangen mellem nyt og gammelt et fælles lege-/lektierum. De to oprindelige børneværelser nedlægges og inddrages i henholdsvis opholdsarealet som tv-stue, og til at skabe et nyt badeværelse i det eksisterende hus tæt på eksisterende installationer.