SBV_14 – Optimering og modernisering af 60’er villa

By 19. juni 2017Projekter

SPOT architecture har lavet skitseprojektet til ombygning af dette enfamiliehus fra 1963. En tilbygning fra 1975 med mange mindre og mørke rum, samt en kringlet planløsning, gjorde at rummene ikke rigtigt fungerede. Ved at optimere planløsningen bliver arealet bedre udnyttet, der opstår lange flotte kig i boligen og optimerede flowlinjer. Samtidigt blev boligen åbnet mere op mod den flotte have, så opholdsrum og uderum hænger bedre sammen.

Bygherre ønskede at bevare husets materialitet og sjæl, så de rå teglvægge og sorte vinduesrammer blev bevaret, men ved at forøge vinduesarealet markant, fremstår boligen lys og indbydende. Herudover blev eksisterende værelsesfløj optimeret med ekstra indbyggede skabe og en ny adgang til haven for enden af fordelingsgangen, der således blev ændret til et lyst rum.