AGV_37-2 – Minimalistisk legehus

By 14. november 2016Projekter

Min have er mit eksperimentarium. Her afprøver jeg materialer og alternative tekniske samlinger for at opnå enkle, lækre detaljer. Disse eksperimenter og faglige udfordringer, har gennem årene givet mig en dyb indsigt i byggeteknik og en viden om især træets fantastiske egenskaber.

Dette lille projekt er designet til leg. Det er børnenes hus, men er dimensioneret så to løse madrasser kan forvandle gulvet til en dobbeltseng. Således fungerer huset også som shelter, da to børn kan sove på hemsen. I den ene side af legehuset fungerer en lang slagbænk som opbevaring af legetøj, men den modsatte side har indbyggede hylder. En løs stige giver adgang til hemsen og kan hænges op på væggen når den ikke er i brug.

Husets stramme geometri og minimalistiske samlinger understreges af det enkle materialevalg og resulterer i et æstetisk lille bygværk for børn og voksne. Legehuset er solidt bygget med støbt fundament og indlagt strøm så det, når børnene vokser fra det, kan fungere som redskabsrum eller lignende. Tagets høje rejsning giver tilpas ståhøjde for voksne og mulighed for hems.